Suolistoterveyden tärkeys eläintuotannossa Suolistoterveys ja antibioottien käytön vähentämin... >>
Sorkkaterveys osana lehmien kokonaisvaltaista hyvinvointia Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliiton mukaan ... >>
Silika ratkaisee monia teollisuuden haasteita Jauhemaisia ​​aineosia käytetään yleisesti monilla... >>
Mikä on UFI koodi ja mihin ja milloin sellainen tarvitaan? Kemikaalialaa puhuttelee tällä hetkellä CLP asetuk... >>
Ympäristöystävälliset pinnoitteet - Todellisuutta vai pelkkää unelmaa? Odotukset European Coatings Show 2019:sta kohtaan ... >>
Mikä on LANXESSin Ningbo Red–prosessi? LANXESS käynnisti maailman moderneimman punaista r... >>
Menestystarina: Korkeampaa laatua ja kustannussäästöjä kuumasinkitykseen Fluksin raudanpoistoyksikkö tehostaa jatkossa Tekn... >>
Mitä ominaisuuksia tekstiilisi tarvitsevat? Onko vastauksesi aina parhaat mahdolliset ominaisu... >>
Ovatko ympäristölupa-asiasi kunnossa? Ympäristönsuojelulaki ja Ympäristönsuojeluasetus s... >>
WPC - Puun ja muovin kestävä ja visuaalisesti näyttävä liitto Puu-muovikomposiittien (WPC) suosio jatkaa kasvuaa... >>
Pesu- ja puhdistusaineiden valmistusta koskeva lainsäädäntö hallussa? Lähes kaikkien tuotteiden valmistus edellyttää tän... >>
Mitä pesu- ja puhdistusaineteollisuudelle kuuluu tänään? Pesu- ja puhdistusaineteollisuudella on merkittävä... >>
Suunnitelmissa ympäristömerkitty pesu- tai puhdistusaine? Termit “Elinkaariajattelu”, “kiertotalous” ja “kes... >>
Voisivatko Suomen tiet olla paremmassa kunnossa? Portfoliossamme on useita tienpäällysteen valmistu... >>
Suomen teollisuuden päästöjen on vähennyttävä edelleen >>
TMT 15®: Turvallinen ratkaisu raskasmetallien poistamiseen savukaasuista >>
Sivutuotteiden hyödyntäminen kemianteollisuudessa Luonnonvarojen tehokkaampi käsittely sekä kestävie... >>
Kiertotalous kestävän kehityksen ja kilpailukyvyn edistäjänä Kasvava väestö ja taloudellisen toiminnan jatkuva ... >>
Tiedätkö mistä suola tulee ruokapöytääsi? Tiedämme, että suola on ihmiskehon toiminnalle tär... >>
Tehokas liukkauden torjuja teille ja taloyhtiön pihoille Siinä missä lumi ja jää tarkoittavat oikeassa paik... >>
Oikea lämmönsiirtoneste veneen moottoriin Lämmönsiirtonesteiden jäätymistä estävä aine on jo... >>
Voiteluaineen rooli elintarviketeollisuuden tuotannossa Kestääkseen ja toimiakseen tuotantolaitteet tarvit... >>
Biohajoavat voiteluaineet - miksi edes harkita? Miksi useammat konepajat eivät käytä biohajoavia v... >>
Miten hävikkiä voidaan hallita metallinkäsittelyalalla? Metallin pintakäsittelyalalla käytetään monia eril... >>
5 tärkeää tekijää, jotka kannattaa huomioida valitessa raaka-aineiden toimittajaa Raaka-aineiden hankinta on yksi tärkeimmistä elint... >>
Gluteenittomuus ei ole menneen talven lumia Ei ole pitkä aika siitä kun merkintä “G” ravintola... >>
Kulutustottumusten muutoksen taustatekijät leipomosektorilla Leipomotuotteet kuuluvat kysyntävetoiseen ruokamar... >>


Suolistoterveyden tärkeys eläintuotannossa

Suolistoterveys ja antibioottien käytön vähentäminen ovat ajankohtaisia asioita sekä ihmis- että eläinpuolella. Tuotantoeläinten suhteen onkin tärkeä muistaa, että eläinten terveys, hyvinvointi ja tehokas tuotanto edellyttävät suoliston hyvinvointia. Tähän artikkeliin olemme siksi koonneet tietoa suolistoterveyden tärkeydestä sekä muutamista vaihtoehdoista suolistoterveyden haasteisiin.

Huono suolistoterveys vaikuttaa immuunivasteen heikkenemiseen, suorituskykyyn, lisääntyneeseen kuolleisuuteen ja johtaa sekä heikentyneeseen hyvinvointiin että taloudellisiin tappioihin. Suolistoterveyteen vaikuttavia tekijöitä ovat esimerkiksi stressi, vieroitus, väsymys ja opportunistiset bakteerit. Haasteita lisää myös eläinten nopea kasvu, jolloin iso määrä rehua kulkeutuu eläimen läpi nopeasti ja sen sulavuus usein heikkenee. Eläinten sairastuminen ja toipilasaika asettaa myös haasteita lyhyelle kasvuajalle. Huolehtimalla suolistoterveydestä kokonaisvaltaisesti koko kasvatusajan voidaan vähentää vakavien suolistohäiriöiden riskiä.

Suolistoterveyden vaikutuksia on tutkittu myös ihmispuolella. Tutkimusten mukaan antibiootit horjuttavat suoliston normaalia bakteeriflooraa, jonka palautuminen kestää pitkän aikaa. Terve suolisto taas edesauttaa toimivaa ruoansulatusta ja ravintoaineiden imeytymistä. Suoliston hyvinvoinnin varmistamiseksi voidaan käyttää erilaisia vaihtoehtoja. Valikoimastamme löytyvät esimerkiksi Evonikin probiootit Fecinor ja Ecobiol, Pancosman kasviekstraktit sekä Berg + Schmidtin tuotteet suolistoterveyteen.

Fecinor on Evonikin kehittämä probioottinen rehun lisäaine, joka tukee mikrobien tasapainoa suolistossa. Sen käyttö aloitetaan porsailla vieroituksen jälkeen, jolloin se vähentää monia ruoansulatuskanavan terveyshaasteita, kuten esimerkiksi vieroituksen jälkeistä ripulia, ja helpottaa porsaiden siirtymistä maidosta kuivaan ruokaan. Fecinorin avulla on myös mahdollista edistää porsaiden keskimääräistä päivittäistä painonnousua.

Ecobiol on Bacillus amyloliquefacien bakteerikantaa sisältävä Evonikin kehittämä probioottituote broilereille. Se on stabiili korkeissakin prosessoinnin lämpötiloissa. Tutkimusten mukaan Ecobiol parantaa eläinten rehuhyötysuhdetta ja auttaa ehkäisemään suoliston häiriötiloja kuten esimerkiksi nekroottista enteriittiä.

Pancosman XTRACT-tuotesarja sisältää tarkoin valittujen kasvimolekyylien yhdistelmiä eri eläinlajeille ja eri tuotantovaiheisiin. Tarkasti määritellyt mode of actionit eri molekyylien takana, patentit ja lukuisat tutkimukset ovat mahdollistaneet sen, että tuotesarjassa on myös EU:n ensimmäinen Zootekninen lisäaine tässä kategoriassa. Tuotteilla on myös selviä todettuja positiivisia suolistovaikutuksia.

Berg + Schmidtin LipoVital on keskipitkiä rasvahappoja sisältävä jauhemainen tuote suolistoterveyden ylläpitämiseen. LipoVital on tehokas grampositiivisia ja gramnegatiivisia bakteereja vastaan. Tuote toimii tehokkaasti myös korkeassa pH:ssa. Jauhe edistää ja tasapainottaa suoliston terveyttä. Se on hajutonta ja mautonta ja sitä on helppo lisätä rehun sekaan. Jauhemuodossa LipoVital takaa korkean pitoisuuden vaikuttavaa ainetta.

Muista myös meiltä saatavat Eastmanin happotuotteet. Valikoimaamme kuuluvat orgaaniset hapot, joita on saatavilla kuivahappona ja nestemäisenä. Eläinten suolistoterveyteen on tarjolla myös muita vaihtoehtoja. Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää! Asiantuntijamme auttavat parhaiden ratkaisujen löytämisessä yhdessä lukuisten kumppaniemme kanssa.

Nimimerkki
Otsikko
Viesti