Suolistoterveyden tärkeys eläintuotannossa Suolistoterveys ja antibioottien käytön vähentämin... >>
Sorkkaterveys osana lehmien kokonaisvaltaista hyvinvointia Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliiton mukaan ... >>
Silika ratkaisee monia teollisuuden haasteita Jauhemaisia ​​aineosia käytetään yleisesti monilla... >>
Mikä on UFI koodi ja mihin ja milloin sellainen tarvitaan? Kemikaalialaa puhuttelee tällä hetkellä CLP asetuk... >>
Ympäristöystävälliset pinnoitteet - Todellisuutta vai pelkkää unelmaa? Odotukset European Coatings Show 2019:sta kohtaan ... >>
Mikä on LANXESSin Ningbo Red–prosessi? LANXESS käynnisti maailman moderneimman punaista r... >>
Menestystarina: Korkeampaa laatua ja kustannussäästöjä kuumasinkitykseen Fluksin raudanpoistoyksikkö tehostaa jatkossa Tekn... >>
Mitä ominaisuuksia tekstiilisi tarvitsevat? Onko vastauksesi aina parhaat mahdolliset ominaisu... >>
Ovatko ympäristölupa-asiasi kunnossa? Ympäristönsuojelulaki ja Ympäristönsuojeluasetus s... >>
WPC - Puun ja muovin kestävä ja visuaalisesti näyttävä liitto Puu-muovikomposiittien (WPC) suosio jatkaa kasvuaa... >>
Pesu- ja puhdistusaineiden valmistusta koskeva lainsäädäntö hallussa? Lähes kaikkien tuotteiden valmistus edellyttää tän... >>
Mitä pesu- ja puhdistusaineteollisuudelle kuuluu tänään? Pesu- ja puhdistusaineteollisuudella on merkittävä... >>
Suunnitelmissa ympäristömerkitty pesu- tai puhdistusaine? Termit “Elinkaariajattelu”, “kiertotalous” ja “kes... >>
Voisivatko Suomen tiet olla paremmassa kunnossa? Portfoliossamme on useita tienpäällysteen valmistu... >>
Suomen teollisuuden päästöjen on vähennyttävä edelleen >>
TMT 15®: Turvallinen ratkaisu raskasmetallien poistamiseen savukaasuista >>
Sivutuotteiden hyödyntäminen kemianteollisuudessa Luonnonvarojen tehokkaampi käsittely sekä kestävie... >>
Kiertotalous kestävän kehityksen ja kilpailukyvyn edistäjänä Kasvava väestö ja taloudellisen toiminnan jatkuva ... >>
Tiedätkö mistä suola tulee ruokapöytääsi? Tiedämme, että suola on ihmiskehon toiminnalle tär... >>
Tehokas liukkauden torjuja teille ja taloyhtiön pihoille Siinä missä lumi ja jää tarkoittavat oikeassa paik... >>
Oikea lämmönsiirtoneste veneen moottoriin Lämmönsiirtonesteiden jäätymistä estävä aine on jo... >>
Voiteluaineen rooli elintarviketeollisuuden tuotannossa Kestääkseen ja toimiakseen tuotantolaitteet tarvit... >>
Biohajoavat voiteluaineet - miksi edes harkita? Miksi useammat konepajat eivät käytä biohajoavia v... >>
Miten hävikkiä voidaan hallita metallinkäsittelyalalla? Metallin pintakäsittelyalalla käytetään monia eril... >>
5 tärkeää tekijää, jotka kannattaa huomioida valitessa raaka-aineiden toimittajaa Raaka-aineiden hankinta on yksi tärkeimmistä elint... >>
Gluteenittomuus ei ole menneen talven lumia Ei ole pitkä aika siitä kun merkintä “G” ravintola... >>
Kulutustottumusten muutoksen taustatekijät leipomosektorilla Leipomotuotteet kuuluvat kysyntävetoiseen ruokamar... >>


Makea, kavala sokeri

Yhä useampien tutkimusten osoittaessa sokerin käytön yhteyden liikalihavuuteen ja kariekseen, on sokerista tullut monien mielessä valtakunnan vihollinen numero yksi. Euromonitorin teettämän tutkimuksen mukaan lähes puolet kuluttajista tarkistaa tuoteselosteista, mikäli tuote on sokeriton tai sokerin määrää on alennettu.

Sekä ruoan ja juoman jälleenmyyjät että niiden valmistajat ovat monesta suunnasta tulevan paineen alla vähentää tuotteissaan olevan sokerin määrää ja osoittaa samalla sitoutuneisuutensa kansanterveyden kohentamiseen. Sokerista luopuminen ei kuitenkaan ole teollisuudelle aivan yksinkertainen asia, sillä maun lisäksi sokeri on sideaine, koostumuksen muokkaaja, maun muokkaaja ja säilöntäaine. Näitä ominaisuuksia on vaikeaa korvata millään muulla yhdellä tuotteella.

Viime aikoihin saakka korkean intensiteetin makeutusaineet ovat kärsineet keinotekoisesta imagostaan, toisinaan kitkerästä jälkimaustaan ja kuluttajien epäuskosta synteettisiä raaka-aineita kohtaan. Erityisesti aspartaami on kärsinyt negatiivisesta huomiosta vaikka monet tieteelliset tutkimukset ovat todenneet sen turvalliseksi. Samaan aikaan kuin epäusko keinotekoisia makeutusaineita kohtaan asettaa niiden käytölle haasteita, kuluttajien avoimuus vaihtoehtoisia sokerin korvikkeita ja vähemmän makeita tuotteita kohtaan tarjoaa yrityksille mahdollisuuden kokeilla erilaisia vaihtoehtoja saavuttaakseen toivotun sokerin määrän alenemisen.

Entäpä jos jäätelöstä voisikin nauttia ilman huonoa omaatuntoa?

Jäätelön yhteydessä harvemmin puhutaan terveellisyydestä, sillä jäätelö itsessään on ravintoarvoiltaan varsin köyhä. Silti jäätelön ei tarvitse tarkoittaa valtavaa määrää kaloreja ja sokeria. Luonnon polyolista fermentoimalla valmistettu Erythritol mahdollistaa erittäin matala kalorisen jäätelön valmistamisen, joka maistuu ja tuntuu lähes samalta kuin perinteinen, sokerilla makeutettu jäätelö. Se ei myöskään aiheuta perinteisille polyoleille tyypillisiä ruoansulatusvaivoja vaan on huomattavasti paremmin siedetty. 

Kaloritonta ruskeaa sokeria

Luonnollinen, kaloriton perinteisen raakasokerin korvike syntyy Erythritolin, omenatiivisteen ja luonnollisten aromien tuloksena. Aromeina käytetään ainutlaatuista maltaan ja karamellin makua. Lopputuloksena syntynyt Erylite Bronze omaa 60% perinteisen ruskean sokerin makeudesta ja se sopii niin diabeetikoille, vegetaristeille kuin vegaaneillekin - löytyypä valikoimasta myös Kosher-versiokin. Erylite Bronze on hammasystävällinen, GMO- ja fruktoosivapaa ja se soveltuu erinomaisesti kahvin, teen, cocktailien ja muiden juomien makeutusaineeksi. 

Monipuolinen asesulfaami-pohjainen makeuttaja Sunett

Saksassa valmistettu, toistuvasti riippumattomien, akkreditoitujen instituutioiden sertifioima Sunett soveltuu sekä juomien, makeisten, maitotuotteiden, leivonnaisten että lääkkeiden makeuttamiseen. Sen teknisiä vahvuuksia ovat poikkeuksellinen lämmön, pH:n ja kuivasäilytyksen kesto, nopea liukenevuus, helppo sekoittuvuus muiden makeutusaineiden kanssa, helppo formuloitavuus sekä 4 eri laatua sekä ruoka- että lääketeollisuuden tarpeisiin.

Kuulisitko mielelläsi lisää makeutusaineistamme? 

 

Nimimerkki
Otsikko
Viesti